Castellot de Campdàsens

En un turó al sud-est de la plana de Campdàsens

XIV-XV
    Les estructures del jaciment requereixen una important i urgent actuació de restauració.
    National Monument Record
    Defensa
    Sara Simon Vilardaga

Les restes del Castellot es troben al cim d'un turó que domina part de la costa del Garraf. Són visibles uns murs que defineixen un espai rectangular d'uns vuit metres de llarg per uns cinc d'ample, amb altres que compartimenten l'espai interior. Actualment, a la part més alta hi ha un paravent construït recentment amb pedres de l'enderroc de la construcció. La seva ubicació amb esplèndides vistes vers la costa i la plana de Campdàsens, junt amb el tipus d'estructura visible, fan pensar que es tracta d'una talaia o casa forta vinculada al castell de Campdàsens, documentat des de l'any 1143.

L'indret és utilitzat com a punt d'observació i control durant el període de risc d'incendis en què es realitza la campanya de vigilància.

"Els castells catalans" (1971) Vol. V. Barcelona. IPAC (2055) Fitxa 36/14132 de la Carta Arqueològica (CCAA)