Casita de Papel Coll de Pradell (antigues oficines)
Vallcebre

Coll de Pradell

queda només suports de formigó per a la caseta de fusta
    BCIL, aprovat el 06/03/19 pel Consell Comarcal
    OPC - María del Agua Cortés Elía

La Casita de Papel era una construcció de fusta que encabia les oficines, una cuina menjador per als propietaris de la mina i unes lliteres per als encarregats. Per tant, concentrava la part administrativa i les oficines de la mina, per això el seu nom, el lloc on es guardaven els papers.
    Després de l'abandonament de la mina, durant els anys 80, l'antic edifici de fusta va ser desmantellat per veïns de la zona, que en van aprofitar les fustes i altres elements constructius. Actualment només en resten els pilars que en feien de fonaments.
    Existeixen diverses fotografies antigues de l'exterior i l'interior de “la Casita de Papel”.

La Casita de Papel era una construcció de fusta que encabia les oficines, una cuina menjador per als propietaris de les mines de Coll de Pradell i unes lliteres per als encarregats. Els fusters Solsona de Gironella van construïr la caseta. L'empresa Carbones Mari, S.A. explotà les mines de Coll de Pradell entre 1932 i 1962.

ORIOLA, Josep i SOLER, Ramon (1997). Relleu fotogràfic de les mines del Berguedà. Berimprès SL.
    Cortés Elía, María del Agua (2017) Expedient per a la declaració de les antigues instal·lacions mineres de Coll de Pradell com a Bé Cultural d'Interès Local BCIL. Diputació de Barcelona.