Camí del Grau de la Llosa
Vallcebre

La Barceloneta

camí mig abandonat i invadit de pins i altre vegetació
    OPC - María del Agua Cortés Elía

Pas en la roca, anomenat el Grau de Llosa per la forma de la roca en aquest indret. El camí antic de Maçaners a Figols passa per aquest punt. En el tram del Grau de la Llosa, es tracta d'un camí treballat i esglaonat. Zona de bosc i cingles de roca calcària del Paleocè (Danià) a 1350m d'altitud. Accés fàcil a peu des de la pista de Vallcebre a Maçaners per la Barceloneta, al nivell de la Collada, a l'oest de Cal Tiet.

El camí antic entre Figols i Maçaners passava pel Coll de Fumanya, el Grau de Vallcebre i el Grau de la Llosa, un traçat molt directe una vegada al Coll de Fumanya.

Mapa minutes1927 ICGC