Casetes de les Mines de Ferrera.
Calaf

Ferrera
    Sota l'antic camí de Ferrera a Sant Martí Sesgueioles, a l'altre costat de la vall.

No conserven la teulada, i la vegetació ha envaït les construccions.
    Jordi Seró i Ferrer. IN SITU Patrimoni i Turisme

Sota l'antic camí de Ferrera a Sant Martí Sesgueioles, a l'altre costat de la vall, trobem aquestes dues petites edificacions que estaven vinculades amb les mines de Ferrera. Separades entre elles per uns 30 metres, la seva funció era de resguard i inclús d'habitatge dels treballadors de la mina o vigilants.
    Són dues construccions de planta quadrada, fetes amb carreus de pedra irregular i d'una sola planta. Es troben en un estat de conservació deficient i no conserven la coberta, que en el cas de la situada més a l'oest, era a dues vessants. Les obertures tenien llindes i brancals de maons.
    A l'entorn més immediat es poden veure signes evidents de l'activitat extractiva que es va dur a terme en aquest indret.

Foren construïdes pels mateixos treballadors de les mines a inicis del segle XX. La seva funció era de resguard dels miners.