Caseta de Sant Vicenç
Gurb

A 800 metres per pista asfaltada de la carretera BV-4601, punt quilomètric 9'100

Una part de la teulada es triba aterrada i tot l'edifici presenta un estat d'abandó acusat.
    Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
    Jordi Compte

La Caseta de Sant Vicenç es troba situada enmig d'un camp de conreu en una zona elevada al sud-est de la costa de Sant Bartomeu del Grau, al nord-est del mas Sant Vicenç i al nord del Bachs.
    Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa, primer pis i golfes amb cossos adossats a est, sud i oest. Està bastida amb murs de maçoneria de pedra i parts de tàpia i es troba assentada sobre un desnivell de manera que la meitat oest de la masia compta amb un nivell menys. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals i en alguns punts es troba aterrada.
    La façana principal, orientada al sud, mostra quatre parts diferenciades que corresponen a un volum principal al centre format en dos etapes i un cos adossat a cada banda amb teulada d'una vessant prolongant la teulada principal. La meitat dreta del volum principal està bastida en part amb mur de tàpia i conté un portal emmarcat amb pedra treballada i llinda de fusta a la planta baixa i dues finestres als nivells restants, una de les quals emmarcada amb maó i llinda de fusta. La meitat esquerra del volum està bastida amb murs de maçoneria de pedra, compta amb un pis menys a causa dels desnivell sobre el que s'assenta la masia i conté una porta emmarcada amb pedra treballada al primer pis i dues finestres. A l'esquerra hi ha un cos adossat amb una part del mur bastida amb obra vista i una porta emmarcada amb llinda de fusta. A la dreta hi ha un altre cos adossat, bastit amb murs de maçoneria de pedra sense morter i amb dues obertures, una porta emmarcada amb pedra treballada i llinda de fusta a la planta baixa i una finestra al primer pis, emmarcada amb maó i llinda de fusta.
    La façana est es troba dominada pel cos adossat a l'est i conté dues finestres emmarcades amb maó i llinda de fusta. A la dreta sobresurt un cos adossat, amb el mur arrebossat i sense obertures.
    La façana nord conté un cos adossat a la part central, amb el mur arrebossat i una única obertura. A la dreta hi ha una porta emmarcada amb maó i llinda de fusta i dues finestres. A l'esquerra, on s'observa una part del volum principal i del cos adossat a l'est, hi ha una porta emmarcada amb pedra treballada i llinda de fusta i tres finestres emmarcades amb maó i llinda de fusta.
    La façana oest queda coberta de vegetació i té molt pocs alçada, quedant el nivell de teulada uns centímetres per sobre del nivell del terra del camp de conreu.