Caseta de Sant Miquel del Fai Sant Quirze Safaja

Sant Miquel del Fai. Sud-est del nucli de Sant Quirze Safaja
Des de Cal Sans el camí de Sant Miquel del Fai i a la bifurcació continuar per la dreta

Diputació de Barcelona
Núria Cabañas

La caseta de Sant Miquel es troba situada al límit del terme municipal de Sant Quirze Safaja. És un edifici de planta rectangular amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a ponent i consta de planta baixa i primer pis. Davant la casa hi ha un patí ballat amb una barana de fusta. El frontis s'hi obre un portal d'arc rebaixat i una finestra amb llinda de fusta. A nivell del primer pis s'hi obren dues finestres també amb llinda de fusta. Totes les obertures estan emmarcades amb morter de calç. A la façana posterior, orientada a llevant s'hi obren cinc finestres, tres a l'alçada de la planta baixa i dues al primer pis amb els mateixes característiques tipològiques. Els murs estan construïts amb pedra irregular i petita a excepció de les cantonades, de pedra regular i col·locada a mode de cadena cantonera.

Altres noms: Caseta d'en Torres o Casa nova

La caseta de Sant Miquel, també anomenada la Caseta d'en Torras o Casa nova va ser edificada per la família Torras de Sant Quirze Safaja a principis del segle XIX. A finals de la dècada de 1940 es van vendre l'edifici a Sant Miquel del Fai qui ho va vendre a la immobiliària Restaura. L'empresa va fer fallida l'any 2011 i ho va vendre a la Diputació de Barcelona.

GARCIA-PEY, E. (2007): Recull onomàstic de Sant Quirze Safaja. Institut cartogràfic de Catalunya. Barcelona.