Cases del Raval del Cisó
Marganell

Raval del Cisó
    Per la ctra. BV-1123, en direcció Castellbell, el 1er grup de cases a la dreta després del km.6

Regular
    La casa de Cal Cisó presenta esquerdes estructurals, algunes de les quals s'han intentat tapar amb formigó.
    M.Lloret - KuanUm

Conjunt de quatre cases que es troben agrupades formant un raval. Totes tenen la façana principal orientada a garbí i la coberta a dos vessants que desaigüen a la façana principal i posterior. En primer lloc, trobem la casa de Cal Forné, de planta baixa i pis. Les obertures visibles són arrebossades. A aquesta casa s'hi adossa l'anomenada Cal Nen, de mateixa alçada que l'anterior, però sobresortint per garbí respecte les altres cases del raval. També té les obertures arrebossades, excepte el portal, de pedra carejada i llinda inscrita amb l'any "1815". A aquesta casa s'hi ha afegit per xaloc un cos de planta baixa i pis amb una terrassa superior. Entre aquest cos i la següent casa hi ha quedat part d'una finestra de pedra carejada. La pròxima casa adossada és Cal Cadevall, de planta baixa, pis i golfes. Destaca per ser tan estreta que només té una obertura a cada pis, essent el portal de pedra carejada pintat de blanc, i les finestres superiors arrebossades. Part de la seva façana queda tapada per un cos de dos nivells que hi ha adossat, sense obertures, i que sembla correspondre a una part de la següent casa. Finalment, trobem la casa de Cal Cisó, que dóna nom al raval i al nucli que s'hi ha format. És de planta baixa, pis i golfes. Les obertures de la façana principal segueixen un mateix eix. A la planta baixa hi ha el portal de pedra carejada i restes de pintura blanca. Al primer pis hi ha un finestral de pedra carejada amb la llinda inscrita "LA FETA VALENTÍ PERAMON" i l'any 1779 intercalat. I a les golfes hi ha una finestra arrebossada. A la façana de garbí hi té adossat un cos de planta baixa amb terrassa superior. Al pis de les golfes hi ha una finestra ceràmica i al costat una altra de pedra carejada que es troba cega. Finalment, la façana posterior té dues finestres arrebossades i una de pedra carejada. Davant d'aquesta façana hi ha un cobert en estat ruïnós. L'acabat exterior és arrebossat a Cal Forné i Cal Nen, mentre a Cal Cadevall i Cal Cisó és de restes d'arrebossat i pedra vista.