Casamitjana
L'Esquirol

Sant Martí Sescorts
    Pel camí que surt aproximadament del pk 9,5 de la carretera C-756.

XVI-XVIII
    Catàleg de béns a protegir POUM 2007, M2. Bé d'interès local.
    Virgínia Cepero González

Masia de planta rectangular, que consta de planta baixa, planta pis i golfes. La coberta és de teula àrab, a tres vessants i el carener perpendicular a la façana, que es troba orientada a migdia.
    S'hi accedeix a través d'un portal rectangular, de pedra treballada, que duu l'any "1856" inscrit.
    A la façana principal s'hi obre un cos de porxos, format per quatre pilars amb el capitell motllurat i cinc arcs carpanells a cadascun dels tres estatges. La planta baixa presenta dos portals rectangulars; el primer pis, tres portals rectangulars, un d'ells amb la llinda datada amb l'any "1780"; i les golfes, dues arcades tapiades.
    A la façana oest hi ha tres finestres i un portal a la planta baixa, tres finestres al primer pis i tres finestres més a les golfes, una d'elles amb l'any "1659" inscrit.
    Les mides aproximades de l'edificació són 17 m de llargada per 13 m d'amplada. Els murs són fets de pedra lligada amb morter de calç, arrebossats.