Casal de l'Hora
L'Esquirol

Sant Martí Sescorts
    Pel camí de la Casa de l'Hora, que surt del pk 10,5 de la carretera BP-522.

Catàleg de béns a protegir POUM 2007, M44. Bé d'interès local.
    Virgínia Cepero González

Masia de planta quadrada, que consta de planta baixa i una planta pis. La coberta és de teula àrab, a dues vessants i el carener perpendicular a la façana, que es troba orientada a migdia.
    A l'edifici original se li adossen cossos annexos, fruit de les diverses ampliacions de les que ha estat objecte al llarg del temps: la façana principal presenta un annex, de factura contemporània, un altre annex la façana i la oest.
    Les mides aproximades de l'edificació són 11 m de llargada per 11 m d'amplada. Els murs són fets de pedra lligada amb morter de calç, de tàpia i de totxo, arrebossats i pintats.

Presenta reformes de factura contemporània que afecten la seva morfologia exterior.