Casa Vicenç Mestres
Vilafranca del Penedès

Carrer d'Hermenegild Clascar, 21-23

Santiago Güell i Grau
    Pla Especial i Catàleg del Patrimoni 1988 (BCIL)
    Jordi Montlló Bolart

Edifici entre mitgeres de planta rectangular i que consta de planta baixa i pis. La coberta és de teules àrabs i a dues aigües.
    Façana principal composada simètricament sobre quatre eixos verticals. A la planta baixa destaquen els quatre portals d'arcs lobulats amb arquivoltes de maó. A la planta pis i centrat, destaca una balconada amb dues obertures i dos balcons als costats d'arcs rebaixats i amb clau simulada. Les baranes són balustrades de ciment. Parament de maó vist amb sòcol i dues bandes horitzontals, una a cada planta, ornamentades amb motius florals esgrafiats. El coronament és esglaonat amb motllures en esqueixada amb ulls de bou cecs.

L'any 1904 es presenta la sol·licitud d'obres per fer una casa per a Vicenç Mestres i Tauler segons projecte de Santiago Güell i Grau. Aquest projecte es va realitzar fidelment, però a l'any 1929, el mateix Güell fa una reforma que la deixa com es veu actualment.