Casa Trabal i Tauler
Vilafranca del Penedès

Eclecticisme
    Santiago Güell i Grau
    Pla Especial i Catàleg del Patrimoni 1988 (BCIL)
    Parròquia de Santa Maria (C. de Santa Maria 12)
    Jordi Montlló Bolart

Edifici entre mitgeres amb pati posterior de planta rectangular. Consta de semisoterrani, entresol, dues plantes i golfes.
    La sotacoberta és a dues aigües i plana al cos posterior de galeria.
    Façana principal de composició simètrica a partir de quatre eixos verticals. La planta baixa té quatre portals d'arc rebaixat, un d'ells descompost amb balcó d'entresòl i obertura de semisoterrani. La primera planta té dos balcons correguts de dues obertures adintellades cada una coronada amb trencaaigües, la segona planta té quatre balcons d'una obertura coronada amb cornisa.
    Coronament amb cornisa i barana de balustrades planes.

L'any 1893 es sol·licita el permís d'obra per la construcció de la casa de Lluís Trabal i Tauler, segons projecte de Santiago Güell i Grau.