Casa Torres i Casals
Vilafranca del Penedès

Rambla de Nostra Senyora, 11-13

Santiago Güell i Grau
    Pla Especial i Catàleg del Patrimoni 1988 (BCIL)
    Jordi Montlló Bolart

Edifici entre mitgeres que consta de planta baixa, entresòl en part i dues plantes pis, sota coberta plana i a dues aigües, de la que sobresurt la caixa d'escala.
    Façana principal composada en dos eixos verticals de diferent alçada, amb tractament independent. Planta baixa asimètrica amb dos portals i un finestral d'arc carpanell. Presideix la planta principal una tribuna amb aplacats de ceràmica vidrada; al costat hi ha un balcó d'obertura única. A la segona planta tenim un balcó-finestra ampitat d'arc carpanell i balcó d'una obertura damunt la tribuna.
    El coronament de la façana és ondulat amb baranes de ferro forjat i textura rugosa que es transforma en bandes verticals. En el capcer, per damunt del balcó de la segona planta, hi ha tres ulls de bou. Destaca la ornamentació floral en relleu a les obertures.

També coneguda com a casa Fortuny

Projecte de Santiago Güell per a una casa de Maria Torres i Casals, presentat l'any 1909.

BOHIGAS, Oriol (1971). Reseña y catálogo de la arquitectura modernista. Ed. Lumen. Barcelona.
    MALLART i RAVENTÓS, M.L. (1982). Santiago Güell i Grau, arquitecte vilafranquí, la seva obra 1892/1920. Museu de Vilafranca, Ponència de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca.