Casa Soler i Oliver Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Carrer de Sant Pere, 28

  Coordenades:

  41.34476
  1.69673
  390965
  4577849
  08305-127
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Contemporani
  Eclecticisme
  XIX
  1870
  Bo
  Inexistent
  Si:IPA 5056
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  Ref. cad.: 13318CF9718S
  Jordi Montlló Bolart

  Casa que fa cantonada amb el carrer Sant Antoni, de planta rectangular i que consta de planta baixa, dos pisos i coberta mixta (en part terrat pla i la resta de teules).
  La façana del carrer Sant Pere te una composició simètrica a partir de dos eixos verticals. A la planta baixa, trobem dos portals simètrics amb arc de mig punt; en el primer pis, hi ha un balcó corregut amb dues obertures i en el segon pis, hi ha dos balcons d'obertura úica. Totes les obertures són d'arc de mig punt.
  La façana del carrer Sant Antoni, també te una composició simètrica sobre tres eixos verticals, només trencada a la planta baixa. En aquesta, hi trobem dos portals iguals que els de la façana de Sant Pere i una petita entrada, a l'esquerra, adintellada amb un balcó ampitador al damunt mateix, aprofitant l'alçada de la planta baixa. Aquesta estructura està duplicada, just al costat, però l'obertura de l'entrada és cega. El primer i el segon pis tenen una distribució idèntica a la façana, cadascun d'ells te dos balcons d'obertura única i barana de ferro.

  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1982). Vilafranca del Penedès, dins l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona.
  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.