Casa Romeu Vilafranca del Penedès

Alt Penedès
Carrer de la Palma, 6-8

Coordenades:

41.34601
1.69995
391236
4577984
08305-336
Patrimoni immoble
Edifici
Contemporani
Eclecticisme
XIX
Bo
Inexistent
Fàcil
Residencial
Privada
Ref. cad.: 13318CF9718S
Jordi Montlló Bolart

Edifici entre mitgeres de planta rectangular que consta de planta baixa, dos pisos i golfes; la coberta és de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana. Està format per dos cossos: un cos principal i un cos lateral del que en destaca una tribuna amb porticons de llibret, amb vidriera de motius florals a la part superior.
La façana del cos principal té la planta baixa reformada recentment; els dos pisos i les golfes tenen una composició simètrica a partir de tres eixos verticals. La primera i la segona planta es distribueixen sis balcons d'obertura única adintellada. A les golfes, hi ha tres petites obertures rectangulars.
El parament de la planta baixa és modern, però el dels pisos superiors està esgrafiat amb motius geomètrics en tota l'amplada del parament, exceptuant l'emmarcat de les obertures. La part alta del parament, just a sota del ràfec, l'esgrafiat és de color verd i es tracta d'una successió de gerros amb flors a modus de sanefa.

ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.