Casa Rigual Artigas Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Carrer Sant Bernat, 17

  Coordenades:

  41.34627
  1.69668
  390963
  4578017
  08305-5
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Contemporani
  Modernisme
  XX
  Bo
  Inexistent
  Si:IPA 4898
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  Ref. cad.: 13322CF9718S
  Jordi Montlló Bolart

  Casa entre mitgeres de planta rectangular; consta de planta baixa, dos plantes pis i terrat en part. Composició de la façana simètrica a partir de dos eixos verticals. A la planta baixa hi ha dues obertures simètriques d'arc rebaixat. Actualment, una dóna accés a un comerç i l'altra està dividida interiorment amb una porta d'accés a l'escala i una persiana a l'altra meitat. En el primer pis hi ha un balcó corregut amb dues obertures amb arc de fantasia que consisteix en dos quadrants esglaonats a banda i banda i una llinda recta escairada en negatiu. En el pis superior, hi ha dos balcons amb les obertures amb els mateixos arcs. Al seu damunt, trobem sengles ulls de bou amb peça de ceràmica amb motrius decoratius florals. El coronament de la façana és amb merlets simulats. Totes les finestres tenen trencaaigües amb el coronament circular i decoracions florals entre aquestes i l'arcada de la finestra. També hi ha decoració floral a cada extrem del trencaaigües.

  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1982). Vilafranca del Penedès, dins l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona.
  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1986). L'Alt Penedès, dins l'Inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya, vol. 2. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, pp. 208-248.