Casa Rafael Padrol Ventura

c/Bonaire, 35

Eclecticisme
    Josep Salvany i Juncosa
    Bo
    En el Pla Especial es considera obligada la conservació estricta de la façana i es recomana la recomposició de la planta baixa a partir de tres obertures ordenades segons els eixos dels pisos superiors.
    Pla Especial, 53. 2006
    Ref. cad.: 62227DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici de tres plantes (pb + 2p) que constitueix un bon exemple de l'arquitectura eclèctica d'inspiració neoclàssica a la que correspon un bon conjunt d'immobles sitgetans. La planta baixa, actualment molt desvirtuada, presenta dues obertures, de les quals únicament la lateral pot atribuir-se al projecte original.
    En la primera planta s'identifica el característic balcó corregut que, en aquest cas, emmarca tres obertures. El balcó disposa de volada conformada per llosanes de pedra, sostingudes per mènsules i amb el perfil motllurat. La barana metàl·lica, de fundició, presenta barrots decorats amb motius geomètrics i florals. Pel que fa a les obertures, cal destacar la decoració que ressalta la configuració dels brancals i de les llindes i, especialment, el guardapols recte i horitzontal -a mode de cornisa motllurada- situat sobre un fris de tríglifs, que emmarca la part superior de les portes.
    El segon pis consta únicament de tres balcons ampitats i el coronament desenvolupa una gran cornisa, suportada per un nivell de mènsules notablement voluminoses. Segons les fonts bibliogràfiques consultades, sobre la cornisa s'aixeca la barana d'obra del terrat que disposava d'un petit capcer central en el que hi constava la data de construcció de l'edifici.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. Està catalogat com un element de tipus A.

L'autor de l'edifici, l'arquitecte Josep Salvany i Juncosa, va iniciar la seva producció sitgetana l'any 1887, després del seu casament amb Francesca Cassanyes. En les seves composicions destaca el neoclassicisme sobri, quasi sense elements decoratius.

COLL, I. (2001) "Arquitectura de Sitges. 1800-1930". Sitges.
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)