Casa Nova de Vilaseca
Sant Bartomeu del Grau

carretera BV-4601, P.K. 15,800, trencant a la dreta, a 400 metres hi ha el mas

S'han anat fent reparacions puntuals a mesura que ha fet falta.
    si - IPA, 46
    Josep Pujades i Cavalleria

Edifici de planta baixa + 1 planta sota teulada. Coberta a doble vessant (nord-sud). Els murs són de pedra irregular, desbastada, lligada amb morter de calç; no estan arrebossats. Les cantoneres estan diferenciades amb grans carreus. Porta principal amb arc de mig punt construït amb maó massís. Les obertures originals de l'edifici estan fetes amb brancals, llindes i ampits de maó massís. Al costat est de la façana principal (situada a migdia) hi ha un porxo amb una arcada a la primera planta. Façana est. Té una porta modificada; una porta i una finestra es varen reconvertir en una sola porta.. Té diverses edificacions exemptes a migdia. Té una cisterna adossada a l'oest de la casa, construïda amb maó massís. A l'entrada del camí d'accés a la casa hi ha una bassa excavada a terra.

Mapa: Osona-24. Mapa Comarcal de Catalunya, 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya. Format CD, versió 1.0; informació actualitzada a setembre de 1998. Barcelona, 1998. El mapa reproduït a la fitxa forma una quadrícula de 5 x 3,280 km; l'escala aproximada és d'1:50.000

Mas fet edificar per Josep Vilaseca l'any 1932.

BENITO, Emili (2001). Casanova de Vilaseca. http://www.sbg.llucanes.net, temes, cases de pagès.