Casa Mercè Torras Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Carrer Puigmoltó, 3

  Coordenades:

  41.34657
  1.69952
  391201
  4578047
  08305-120
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Modernisme
  Contemporani
  XX
  1908
  Eugeni Campllonch i Parés
  Bo
  Inexistent
  Si:IPA 5049
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  Ref. cad.: 13322CF9718S
  Jordi Montlló Bolart

  Casa entre mitgeres de planta rectangular que consta de semisoterrani, planta baixa sobreaixecada, planta pis i golfes, amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana.
  A la planta baixa, hi trobem la porta d'entrada, al costat esquerre, i dues finestres; tot amb arc de mig punt. Les finestres tenen un balcó amopitador, per sota dels quals hi ha les obertures del semisoterrani, en forma d'ull de bou amb reixa de ferro forjat. A la planta pis, trobem un balcó d'obertura única amb arc escapçat damunt de cada finestra de la planta baixa, en el mateix eix. Damunt l'eix de la porta hi ha una finestra amb arc escapçat i persianes de llibret. En el nivell de les golfes, hi ha dos ulls de bou damunt els balcons i una finestra seguint l'eix de la porta d'entrada.
  El parament a la planta baixa és amb carreus regulars amb un sòcol de pedra que uneix les finestres amb els ulls de bou del semisoterrani. La resta del parament és llis. La façana és amb coronament curvilini intercalat amb pilastres.
  Les reixes dels balcons tenen motius florals; en concret, es tracta de clavell d'índia.

  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1982). Vilafranca del Penedès, dins l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona.
  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1986). L'Alt Penedès, dins l'Inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya, vol. 2. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, pp. 208-248.
  ROSSELLÓ, Joan et alii (1992). Vilafranca del Penedès a través de la seva arquitectura. La ciutat que ens ha arribat. Ajuntament de Vilafranca i Caixa Penedès.