Casa Marra Olivé
Capellades

Carrer Major,57
    Jacint Verdaguer) fins la plaça Angel Guimerà

Juan Garcia Targa

Casa de planta baixa, pis i sota coberta de teula corba a dues vessants, amb el carener paral·lel a la façana i la vessant acabada amb imbricació de maó i teula, i canal i baixant fins a sota la imbricació. La façana està composada simètricament segons dos eixos, amb obertures de proporció vertical tancades amb persianes de llibret de fusta. Els balcons estan protegits amb baranes de ferro forjat de brèndoles verticals. Recentment, la part inferior de la llosana del balcó ha estat revestida de rajoles ceràmiques blanques amb motius vegetals.

El parament de façana de les plantes pis està esgrafiat, amb fons de color granat i decoracions florals, un cistell amb flors al centre dels dos balcons del primer pis, i garlandes al segon pis. A la garlanda principal hi ha englobada la data "1647". A la planta baixa, s'obre el portal amb arc semicircular i la finestra rectangular del local comercial i la porta de l'escala d'accés al primer pis. Aquesta part de la façana està estucada de color ocre i recolza en un sòcol de peces ceràmiques.

També coneguda com: Casa Josefe Ferrer i Llucià, Bar Aloy .Forma part del conjunt d'arquitectura neo popular entre mitgeres que configura el carrer, integrada en les edificacions de l'entorn. Origen segle XVII; reformes dècada 1940 i inicis s. XXI. Actualment compleix funció d'habitatge i bar.

Aquesta casa ha tingut al llarg del temps diversos propietaris segons padrons i registres fiscals: Jacinto Freixas Lladó, fuster Jaume Marra Olivé. L'any 1940 va adquirir la casa Josefa Ferrer Llucià.

Ha estat i és Un dels centres de la vida social de Capellades, a la segona meitat del segle XX, fou el Bar Aloy, instal·lat a la planta baixa de l'edifici. El va obrir Cinta Ferrer, vídua de Joan Aloy. Aquesta família havia regentat durant un seguit d'anys la cafeteria de "La Lliga", a la dècada de 1940. El bar Alou fou inaugurat a inicis de 1946. Un dels principals elements d'atracció era el jardí situat a la part posterior.

Durant molt de temps va ser referent de modernitat a Capellades, fins i tot s'anunciava amb aquesta marca en el programes de la Festa Major com "el moderno Bar Aloy". El 1996, es va celebrar amb una gran festa el seu 50è aniversari. Des de fa dècades el gestiona Joan Aloy Ferrer.

Cal destacar els esgrafiats de l'Òscar Campoy Avilés, artista de Capellades.

TÉRMENS i GRAELLS, Miquel. En premsa. "El segle XX: compromís, violència i redreçament econòmic", Història de Capellades coordinada per M. Gutiérrez (títol provisional).

ARXIU MUNICIPAL DE CAPELLADES