Casa Oliva
Capellades

Jacint Verdaguer) fins la plaça Angel Guimerà

Presenta defectes de conservació a la pigmetació de la façana.
    BCIL, PGOU 1986
    Juan GarciaTarga

Casa de planta baixa i dues plantes pis. Presenta coberta de teula corba a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. La vessant és acabada amb imbricació de maó, canal i baixant fins a mitja planta baixa. La façana és composada simètricament segons dos eixos, amb obertures de proporció vertical, tancades amb persianes de corda. Els balcons estan protegits amb baranes de ferro forjat de brèndoles verticals. El portal d'entrada és amb carreus de pedra i arc rebaixat, i en la clau hi ha gravada la data "1801". Està tancat amb porta de fusta de dues fulles batents, amb picaporta i revestida de xapa metàl·lica. El parament de façana és arrebossat i pintat de color ocre, i està en mal estat de conservació.

També conegut com: "Cal Calces d'Arena". Arquitectura residencial urbana entre mitgeres

L'estudi dels successius padrons i registres fiscals permet seguir els propietaris; 1868 i 1894, Josep Romañá Muntadas; 1906 consta que era propietat de Josep Colom Palet, pagès. El 1910, hi vivia Josep Colom Palet amb la seva esposa, Francesca Sala Jover, juntament amb la seva filla, Francesca, el seu gendre Josep Oliva Capdevila i els fills d'aquests. Segons el padrons de 1920 i 1924, hi vivia la mateixa família. La propietat va anar a parar a mans de Francesca Colom Sala. Francesca Colom es va casar amb Josep Oliva Capdevila. Les següents generacions foren les de Josep Oliva i les de la seva filla Montserrat Oliva.

ARXIU HISTÒRIC COMARCAL DE L'ANOIA

ARXIU DEL MUSEU DEL MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES