Casa Joan Ferratges i Tarrida

Av. Sofia, 15- Av. Nostra Senyora del Vinyet, 2

Josep Mª Martino Arroyo (1881-1957)
    Bo
    El Pla Especial insta a recuperar el volum original, tot eliminant l'annex que ocupa l'extrem sudest, i cal restaurar les façanes.
    Pla Especial, 408. 2006
    Ref. cad.: 62206CF9695N
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici aïllat estructurat en alçat en planta baixa i dos pisos, amb coberta de teules composta i d'estil noucentista. L'organització dels volums de què consta li atorga un aspecte peculiar; es composa d'un volum rectangular amb el frontis més ample afrontat a la part més septentrional de la parcel·la, amb coberta de teules a dues vessants i amb el carener situat transversalment respecte l'eix del carrer; darrera es presenta un segon volum que adopta la forma de torre (planta baixa, dos pisos i teulada a quatre vessants), amb sengles cossos adossats a cada costat (més baixos) amb els angles roms. Un segon aspecte a tenir en compte, és el porxo d'accés compartit amb la finca veïna situat a la part més meridional del conjunt.
    Les cobertes del primer cos i de la torre són força pronunciades, amb uns ràfecs decorats amb mènsules que adopten la forma de caps de biga. Els dos cossos laterals de la torre disposen d'una coberta de teules sense ràfec.
    Els dos portals d'accés a la planta baixa estan situats, el primer a la façana afrontada a l'avinguda Sofia, amb un gran portal rematat per un arc escarser i unes motllures que l'emmarquen força amples fetes d'arrebossat (pintat de color), que sobresurt lleugerament de la línia de façana; el segon està situat al centre de la façana més septentrional i està rematat per un arc de mig punt, també amb uns emmarcaments d'arrebossat (faixes força amples) que sobresurten de la línia de façana. Damunt d'aquest portal, i a nivell de la planta primera, es disposa una doble obertura (finestra geminada) remata per uns arcs de mig punt. La resta de finestres són senzilles (brancals i llindes rectes sense decoració), llevat de les situades als angles roms dels dos volums adossats a la torre; en aquest indret se situen unes triples finestres rectangulars fent cantonera i separades per pilars amb indicació (ceràmica) de les línies de base i d'imposta.
    El revestiment de les façanes és senzill, fet a base d'un arrebossat simple pintat de color blanc.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció III. La finca està catalogada com una construcció de tipus C. El projecte original es conserva a l'Arxiu Municipal de Sitges. L'edifici també és conegut com Hotel Capri.

COLL, I. (2001) "Arquitectura de Sitges. 1800-1930". Sitges.
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)