Casa Joan Ferratges

Av. Sofia, 17

Es considera obligatòria la conservació del volum construït i de les obertures de les façanes.
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici aïllat estructurat en alçat en planta baixa i un pis, amb una torre situada a l'angle sud occidental de planta baixa i dos pisos. Llevat de la torre esmentada, disposa d'elements estructurals i decoratius que l'aproparien a un llenguatge arquitectònic pal·ladià. Les cobertes estan fetes de diverses vessants, amb suaus pendents, i amb ràfecs de pronunciat voladís decorats amb mènsules que imiten caps de bigues. La façana principal, afrontada a l'avinguda Sofia, presenta tres eixos d'obertures verticals, amb una porta d'accés a l'interior de l'habitatge coronada per un frontó clàssic suportat per dues grans mènsules que es disposen en els amples brancals. Les obertures de la planta baixa estan rematades amb llindes en forma d'arcs escarsers, mentre que les de la primera planta disposen de les llindes rectes. El revestiment de les façanes és simple, fet a base d'un arrebossat senzill pintat de color blanc. A la part posterior (zona més occidental de la parcel·la) es disposa d'uns coberts només de planta baixa.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció III. La finca està catalogada com una construcció de tipus C.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)