Casa Joan
Martorell

C. Francesc Santacana, 23

Antoni de Facerias
    Dídac Pàmies Gual. SPAL

Habitatge estructurat en planta baixa i tres pisos superiors. A cada planta hi ha dues obertures allindades amb els marcs destacats amb llindes i muntants de pedra vista. A cada pis hi ha un balcó corregut suportats per mènsules amb baranes de ferro forjat molt simples. L'edifici és rematat per una cornisa mixtilínia que ens impedeix veure la coberta de l'edifici.

L'edifici projectat per Antoni de Facerias data de l'any 1914. En el lloc que ocupa l'edifici actual, va néixer al 1618 Joan Cererols i Fornells (1618-1680); el músic i compositor de més renom de l'escola de Montserrat. Va ser escolà a Montserrat on ben aviat va destacar en l'art de la música de la ma del seu mestre Joan Marc. Al 1636 prengué els hàbits a Montserrat on fou mestre de música de l'escolania i mestre de capella. Va ser proposat com a Abad, però declinar l'honor. Va morir el 27 d'agost de 1680 a Montserrat.