Casa Guasch i Estalella
Vilafranca del Penedès

Carrer de la Parellada, 39

Santiago Güell i Grau
    Pla Especial i Catàleg del Patrimoni 1988 (BCIL)
    Jordi Montlló Bolart

Edifici entre mitgeres de planta rectangular que consta de planta baixa, pis i golfes. La coberta és de terrat del que sobresurt una caixa d'escala adossada a la mitgera.
    La façana principal és de composició simètrica composada sobre dos eixos verticals. A la planta baixa, els dos portals són d'arc carpanell. Pel seu damunt, a la planta pis, sobresurt una balconada de dues obertures d'arc de mig punt amb planta i barana bombades. Les obertures de les golfes són tres ulls de bou elíptics. El coronament es fa amb una cornisa ondulada acabada amb volutes i barana bombada.
    Profusió de la decoració floral: sobre el punt de clau dels arcs i culs de llàntia, baranes i als extrems de les volutes

Coneguda també com a farmàcia Guasch

L'any 1905 es presenta sol·licitud per la construcció d'una casa per en Josep Guasch i Estalella, segons projecte de Santiago Güell i Grau.

MALLART i RAVENTÓS, M.L. (1982). Santiago Güell i Grau, arquitecte vilafranquí, la seva obra 1892/1920. Museu de Vilafranca, Ponència de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca.