Casa Figueras - Sabater Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Carrer de Miser Rufet, 7 / Pl. Estació, 1

  Coordenades:

  41.34529
  1.70322
  391509
  4577900
  08305-78
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Neoclàssic
  Contemporani
  XIX
  1873
  Miquel Elies i Güell i Santiago Güell i Grau
  Bo
  Legal
  Pla Especial i Catàleg del Patrimoni 1988 (BCIL)
  Si:IPA 5007
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  Ref. cad.: 13317CF9718S
  Jordi Montlló Bolart

  Edifici format de cossos diferenciats: un de planta rectangular i l'altre adaptat a un solar triangular. El primer consta de planta baixa, dos pisos i golfes i sotacoberta a dues aigües. El segon cos consta de planta baixa i pis.
  Façana principal formada per dos tipus de parament, coincidint amb els dos cossos. El parament principal és de pedra amb bandes horitzonatls composat simètricament amb tres eixos verticals coincidint amb les crugies. A la planta baixa, hi trobem dos portals laterals i una finestra adinetllada al centre. A la planta pis hi ha una balconada amb tres obertures adintellades. A la segona planta, trobem tres balcons d'obertura única, també adintellades. Coronament de la façana amb relleu formant sanefa i tres ulls de bou de forma romboidal i cornisa.
  En el parament secundari, la porta principal de la planta baixa és amb arc carpanell. Al damunt, a la primera planta, destaca una tribuna amb quatre pilastres amb capitell i coronament de mig punt que inclou tres torres i ornamentació floral.

  També coneguda com casa Torres.

  La casa Figueres - Sabater fou projectada pel mestre d'obres Miquel Elies Güell. La sol·licitud d'obres és de l'any 1873, per fer una casa per Antoni Figueras i Endal Sabater. Però a l'any 1901 s'hi afegeix una tribuna, obra de Santiago Güell i Grau, amb uns valors més propers al modernisme. Llavors, propietat de Joan Torres.

  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1982). Vilafranca del Penedès, dins l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona.
  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1986). L'Alt Penedès, dins l'Inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya, vol. 2. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, pp. 208-248.
  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.
  ROSSELLÓ, Joan et alii (1992). Vilafranca del Penedès a través de la seva arquitectura. La ciutat que ens ha arribat. Ajuntament de Vilafranca i Caixa Penedès.