Casa Elena
Vilassar de Dalt

  Maresme
  Carrer Bilbao, s/n
  105

  Coordenades:

  41.51539
  2.36466
  446985
  4596168
  Número de fitxa
  08214 - 281
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Popular
  Segle
  XVIII
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIL; Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  7163002DF4976S0001TJ
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Masia, que actualment fa les funcions de masoveria de Les Quatre Torres. És de planta rectangular i consta de planta baixa i pis. La coberta és de teules àrabs a dues aigües i el carener perpendicular a la façana principal, orientada al sud-est.
  Consta de dos cóssos i un annex adossat a la façana oriental, amb el carener paral·lel. La façana es compon a partir de dos eixos de verticalitat delimitats per les obertures: en planta baixa destaca el portal d'arc escarser però amb maons posats a sardinell imitant el punt rodó; els brancals són de pedra granítica. Al costat hi ha una altra porta més petita amb una obertura al damunt mateix. Les finestres del primer pis són senzilles i de llinda recta, amb els ampits de maons. Entre les dues portes hi ha un pedrís.

  Actua de masoveria de l'edifici conegut com Les Quatre Torres, edificat l'any 1878 per l'adroguer barceloní Salvador Banús i Feliu, germà de l'hereu de Can Banús.

  BENITO Pere (1996). Notes històriques dels elements del patrimoni arquitectònic del Pla especial i Catàleg artístic i ambiental de Vilassar de Dalt.
  BENITO Pere (2006). Vilassar de Dalt, un poble de futur. Ajuntament de Vilassar de Dalt.
  DOMÍNGUEZ, Josep i OLIVA, Benet (1994). Vilassar de Dalt. Història gràfica. Oikos-Tau. Vilassar de Mar.