Casa dels masovers de can Servitge
Rajadell

Can Servitge o Vallformosa. SE del terme.
    Camí de Rajadell a Can Massana. A uns 100 metres al N.de can Servitge, pel camí del T.de l'Infern

PEP 1993 (Jordi Piñero)/ OPC 2021

Casa de pagès de grans dimensions de planta rectangular i amb coberta a doble vessant amb el carener paral·lel a la façana principal. Consta de planta baixa més dos pisos. A la part posterior té dos cossos petits adossats, d'una sola planta, a cada costat, i un garatge més modern a la banda de llevant. A la banda de ponent també hi ha cossos afegits. L'edifici esta concebut per ésser vist frontalment. La façana principal segueix un estil decoratiu, d'inspiració "atlàntica", diferent del tradicional en construccions rurals. Segueix un esquema simètric en la disposició de finestres i balcons. Sobre la façana blanca, els elements decoratius juguen amb el maó vermell, la fusta i les baranes de ferro. A la planta baixa hi ha dos portals emmarcats en maó, amb una doble porta de fusta i vidre. Estan emplaçats a migdia (una mica al SE). Al primer pis hi ha dos balcons i dues finestres (amb els ampits de maó vermell) i al segon pis quatre grans obertures amb arcada. Pel que fa a la façana posterior, només hi ha dues petites obertures rectangulars, simètriques, per planta (2 a la primera i 2 a la segona), 3 d'elles emmarcades amb maó. Aquí la planta baixa està sota terra. Les parets són fetes de maçoneria i les tres principals estan arrebossades de blanc, deixant a la vista els carreus de les cantoneres.

Figura al Catàleg de Masies i Cases Rurals 2014 (num. 52). Casa de Pagès adaptada com a segona residencia. La casa s' aixeca a pocs metres al NO de can Servitge, a l'altra banda de l'antic camí, que passava per la banda nord de can Servitge.
    A la part central de la façana hi ha un Sant Crist gravat en llautó i, a sota, un carreu amb la inscripció d'un any: 1882 (PEP 1993).

Aquesta era la casa on vivien els masovers de can Servitge