Casa del Cos Major
Vallbona d'Anoia

Carrer Major, 49. Nucli urbà

Núria Cabañas

La casa del Cos Major és un edifici situat entre mitgeres a la banda nord del carrer Major, al nucli urbà de Vallbona d'Anoia. L'edifici, de planta rectangular, consta de planta baixa, primer i segon pis. La coberta és a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal i recoberta amb teula àrab. A la planta baixa s'obra un portal d'arc de mig punt adovellat de pedra de turó amb una petita finestra al costat dret. Al primer pis hi ha dues finestres i a l'alçada del segon pis dues finestres més, una d'elles de reduïdes dimensions.
    La façana està revestida amb ciment sense pintar.

La fitxa s'ha omplert amb les dades de la fitxa 08.14 EA del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Vallbona d'Anoia, redactat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Aquest edifici fou propietat de la família Tarafa. Entre els anys 1870 i 1880 fou adquirida per Hipòlit Rabassa Almirall. Segons el registre fiscal, l'any 1918 era propietat dels "Hereus d'Antoni Martí Soteras". A finals de la dècada de 1970 constava com a propietat Teodor Casas Martí.