Cal Quatre Fustes
Vallbona d'Anoia

Carrer Major, 51. Nucli urbà

Núria Cabañas

Cal quatre fustes és un edifici entre mitgeres situat a la banda nord del carrer Major, al nucli urbà de Vallbona d'Anoia. Consta de planta baixa i primer i segon pis, aquest últim reculat uns metres respecte la façana principal amb una mica de terrassa. La façana principal, orientada a migjorn, s'hi obren tres portes d'època contemporània, dues de tipus garatge i al centre la porta d'entrada. La porta de garatge situada més a la dreta va malmetre l'antic portal adovellat d'arc de mig punt, el qual es visible parcialment, atès que les dovelles estan sense revestir. A l'alçada del primer pis s'obren dues finestres i dos balcons amb volada de pedra amb les cantonades arrodonides i barana de ferro forjat. La façana està coronada amb una barana de balustres sobre la qual hi ha una segona barana de ferro.
    A l'interior en destaquen dos arcs apuntats de pedra corresponents a la casa primigènia.
    La façana està tota revestida amb morter de calç blanc excepte la part del sòcol que és de pedra.

A la dècada de 1990 és van dur a terme grans modificacions a la finca.
    La fitxa s'ha omplert amb les dades de la fitxa 08.15 EA del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Vallbona d'Anoia, redactat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Cal Quatre Fustes fou l'emplaçament d'un antic forn de vidre propietat de la família Gralla i posteriorment de la família Tarafa.
    Segons Mossèn Avinyó, Josep Tarafa, de Cal Pitxaró, va vendre la propietat a Mateu Vilarrubí Mata, fill de Josep Vilarrubí Tarafa, qui constava com a propietari l'any 1906. Els actuals propietaris van adquirir la casa l'any 1990.