Cal Virgilio
Vallbona d'Anoia

Carrer Major, 48. Nucli urbà

Núria Cabañas

Cal Virgilio és un edifici situat entre mitgeres a la banda sud del carrer Major, al nucli urbà de Vallbona d'Anoia. L'edifici, de planta rectangular, consta de planta baixa, primer pis i golfes. La coberta és a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal. A la planta baixa s'obre un portal d'arc de mig punt adovellat de pedra de turó amb l'any 1792 gravat a la dovella central. Al costat dret, s'obra una segona porta d'accés allindada i més reduïda. Al primer pis hi ha tres finestres i a l'alçada de les golfes s'obre una única finestra central d'arc de mig punt.
    La façana està revestida amb ciment sense pintar.

La fitxa s'ha omplert amb les dades de la fitxa 08.13 EA del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Vallbona d'Anoia, redactat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Cal Virgilio fou edificada en terrenys propietat de Cal Pons. Segons la data gravada a la dovella de la portalada fou construïda l'any 1792 tot i que segons el cadastre va ser edificada l'any 1910.
    Virgilio Ferrer Ferrer es qui dona nom a la casa de Cal Virgilio. Era fill de Pere Ferrer Pons i Manuela Ferrer. Al segle XX constava com a propietari Pere Ferrer Raventós, fill de Virgilio Ferrer Ferrer.