Cal Carlets
Vallbona d'Anoia

Carrer Major,37. Nucli urbà

A la zona inferior de la façana ha caigut l'arrebossat
    Núria Cabañas

Cal Carlets és un edifici entre mitgeres situat a la banda nord del carrer Major, al nucli urbà de Vallbona d'Anoia. La finca, de planta rectangular, consta de planta baixa i tres plantes. La coberta és a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal i recoberta amb teula àrab.
    A la planta baixa s'obra un portal que substitueix l'antic portal d'arc de mig punt adovellat, del qual es conserven les dovelles central amb l'any 1778 gravat. A la primera i segona planta s'hi obren dos balcons respectivament, amb volada de pedra amb les cantonades arrodonides i amb barana de ferro. A la tercera planta s'hi obra un gran finestral.
    La façana està revestida amb morter de calç sense pintar amb un sòcol de pedra de 50 cm.

La fitxa s'ha omplert amb les dades de la fitxa 08.10EA del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Vallbona d'Anoia, redactat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Cal Carlets fou construïda durant la segona meitat del segle XVIII segons la inscripció a la dovella central de la portalada. A inicis del segle XX era propietat dels "Hereus d'Antoni Serra Artigas". Posteriorment, fou adquirida per Bonaventura Vilaseca Bas, qui el va deixar a Joan Vilaseca Martí, germà de Josep Vilaseca, propietari de Cal Carlets Ric.