Cal Carlets Ric
Vallbona d'Anoia

Carrer Major, 29. Nucli urbà

Núria Cabañas

Cal Carlets es una casa entre mitgeres situada a la banda nord del carrer Major, al nucli urbà de Vallbona d'Anoia. Consta de planta baixa, planta primera i planta segona. A la planta baixa s'obra la porta d'accés, modificada però que conserva una arc adovellat amb l'any 1767 gravat i emmarcat amb un rectangle. A la banda dreta hi ha una finestra amb reixa de ferro. Tant a la primera planta com a la segona s'hi obren dues finestres. La casa està coronada amb una barana de maons.
    La façana, molt modificada, està arrebossada amb ciment sense pintar i a la part inferior hi ha un sòcol de pedres d'aproximadament 50 cm d'alçada.

La fitxa s'ha omplert amb les dades de la fitxa 08.08.EA del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Vallbona d'Anoia, redactat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Cal Carlets Ric fou construïda durant la segona meitat del segle XVIII segons la inscripció a la dovella central de la portalada. L'edifici fou adquirit per Jaume Vilaseca Martí a inicis del segle XX.