Casa del carrer del professor Castelló, núm. 24
Arenys de Mar

Carrer del professor Castelló, núm. 24

Sí (IPAC)
    Jordi Montlló Bolart

Casa als quatre vents situada a la cantonada dels carrers de Sant Zenon i del professor Castelló. Es tracta d'un edifici de planta rectangular, amb planta baixa i dos pisos. La façana principal, precedida per un petit pati, està configurada a partir de tres eixos de verticalitat. En la planta baixa definits per la porta principal d'accés, en l'eix central, i dues finestres laterals. La porta d'accés és amb arc escarser i les finestres són de llinda recta, decorades amb esgrafiats de motius florals i amb persianes de llibret.

Al primer pis, hi ha un balcó corregut amb accés per tres obertures. El balcó té una base motllurada sostinguda per mènsules decorades. La barana és de ferro forjat, amb ornamentacions ondulants. Les obertures, amb persianes de llibret, presenten marcs senzills i llindes rectes amb esgrafiats amb motius florals.

La segona planta té tres dobles obertures quadrades amb emmarcament, i cadascuna d'elles està dividida, al seu torn, en dues de més petites de llinda recta. En l'eix central entre la primera i segona planta, hi ha un plafó ceràmic que representa la Mare de Déu amb el nen Jesús als braços.

Els dos pisos superiors estan separats visualment per franges d'esgrafiats amb flors ornamentals, i la planta baixa està delimitada per una franja de falsos carreus regulars amb acabat grumollós, com tota la resta del parament d'aquest pis.

Coronen la façana diversos modillons que adornen la part inferior d'un muret amb motius vegetals de pedra calats i un element al centre a manera de frontó circular, acabat amb un arc rebaixat i amb un floró al capdamunt; on s'hi pot llegir la data esgrafiada de "1910".

La façana que dona al carrer de Sant Zenon està configurada a partir de tres eixos de composició vertical, i totes les seves finestres presenten el mateix tipus d'emmarcament i persianes de llibret.

La finca està delimitada per un mur que, a la banda que dona al carrer del professor Castelló, presenta una reixa de ferro forjat que es combina amb pilars de secció quadrada amb un capitell motllurat.