Can Casas
Arenys de Mar

Nucli antic

Actualment es troba protegida i embolcallada amb reixat per evitar el despreniment estructural.
    Nivell de protecció 1B
    Sí (IPAC)
    Jordi Montlló Bolart

Casa cantonera entre els carrers d'Avall i d'en Riera, amb la façana principal al carrer d'Avall. És de planta basilical amb planta baixa i un nivell més a la part central. La coberta és de teules àrabs, a doble aiguavés en el cos central, més elevat que els laterals; i a un aiguavés en el lateral que dona al carrer d'en Riera i pla en el lateral dret. Només hi ha carener en la coberta del cos central, a dues aigües i perpendicular a la façana principal.

El parament, a base de maó i carreus, està arrebossat, però presenta diverses zones amb despreniments. A la part inferior, destaca un ampli sòcol que recorre tot el perímetre de la casa. Pel que fa a les obertures, a la façana principal, la porta d'accés és de fusta, amb dos batents. Compta amb un esglaó i està flanquejada per quatre finestres. La façana lateral té quatre finestres i, igual que la resta, són amb persiana de llibret de fusta.

En conjunt, les obertures són d'arc pla i compten amb decoracions a la part superior on, esculpit en pedra, hi ha un frontó triangular elaborat a partir de fulles d'acant. A la part inferior de la finestra, l'ampit és de ceràmica blava i sota aquests, s'hi disposen bandes amb les mateixes decoracions que els frontons. Al cos central, on s'hi alça un nivell més, hi ha dues finestres d'arc escarser amb persiana de corda.

L'habitatge compta amb una eixida que ocupa tota la part posterior de la finca.