Casa del carrer de Sant Ramon, núm. 8
Santa Susanna

Carrer de Sant Ramon, núm. 8
    A la banda est del carrer de Sant Ramon

Bo
    L'establiment comercial del baix ha transformat totalment la composició i l'estil cromàtic de la façana.
    5796715DG7059N0001IS
    Marc Bosch de Doria

Casa entre mitgeres d'un sol cos, amb la planta baixa força modificada. La finca té façana només al carrer de Sant Ramon, a diferència dels immobles laterals que també comuniquen amb el carrer de Montagut. L'edifici consta de planta baixa més pis sota coberta. L'establiment comercial de la planta baixa ha aixamplat considerablement l'antiga portalada de la casa, però a l'esquerra s'ha mantingut una porta de menors dimensions per accedir a l'habitatge del pis. Al primer pis hi ha un balcó que ocupa tota la façana amb dues portes simètriques emmarcades amb un esgrafiat. La façana acaba amb una sanefa de rajoles amb motius florals, intercalades per unes reixetes de ceràmica que permeten la ventilació de l'espai sota teulada. Al capdamunt hi ha una barana d'obra per la terrassa de la casa. L'acabat de la façana original era un encalat blanc, conservat només al primer pis.

També coneguda com a can Geroni.

És una casa d'un dels carrers més antics del nucli urbà de Santa Susanna. Els carrers de Sant Ramon i de Jaume I es començaren a urbanitzar al segle XIX, prop del Camí Ral, i hi anaren a viure algunes famíles que abans vivien a les masies.