Casa del carrer de Sant Ramon, núm. 10
Santa Susanna

Carrer de Sant Ramon, núm. 10
    A la banda est del carrer de Sant Ramon

La façana presenta nombroses patologies causades per els humitats i falta de manteniment.
    Marc Bosch de Doria

Casa entre mitgeres d'un sol cos, amb una composició característica d'aquest tipus d'habitatges del Maresme. La finca va del carrer de Sant Ramon, on té la façana principal, fins el carrer de Montagut. L'edifici consta de planta baixa més pis sota coberta. Un gran portal quadrat amb dovelles de pedra i una sòlida porta de fusta comunica amb un petit vestíbul on hi ha l'entrada, amb una porta de fusta i vidre; a la dreta un finestral amb reixat de ferro; i al primer pis, un balcó i la finestra d'un dormitori. La façana està pintada de color blau/verd però originàriament era de color marró, amb unes línies que imitaven els maons. La teulada és a una vessant cap a la façana, on sobresurt un petit ràfec per recollir els aigües.

A la façana, entre el balcó i la finestra del primer pis, hi ha dues inscripcions: "1865" i "Renovado 1884", fent referència a l'any de construcció i a una de les reformes que ha sofert l'immoble.

És una casa d'un dels carrers més antics del nucli urbà de Santa Susanna. Els carrers de Sant Ramon i de Jaume I es començaren a urbanitzar al segle XIX, prop del Camí Ral, i hi anaren a viure algunes famíles que abans vivien a les masies.