Casa Camil Tous
Sant Feliu de Llobregat

  Baix Llobregat
  Carrer de Joan Maragall, 151

  Coordenades:

  41.37987
  2.05034
  420592
  4581363
  Número de fitxa
  08211 - 154
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Modernisme
  Segle
  XX
  Any
  1924
  Vicenç Repullés (enginyer)
  Estat de conservació
  Regular
  L'estructura de l'edifici sembla gaudir d'un correcte estat de conservació, però tot i així l'element requereix d'algun manteniment.
  Protecció
  Legal
  BCIL 19/10/1988
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  36049
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  0615917DF2801F
  Autoria de la fitxa
  CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

  Petita casa unifamiliar de planta rectangular, amb planta baixa i pis coberta a dues aigües amb la carena paral·lela a la façana. La planta baixa presenta tres obertures, dues d'elles portes i la tercera, en posició central, una finestra. Totes tres tenen a la part superior una llinda rectangular amb decoració a base ceràmica trencada de color verd i una peça blava romboïdal al centre de la mateixa. El pis superior presenta només un petit balcó de plataforma rectangular amb barana de ferro forjat al qual s'hi accedeix a través d'una porta rectangular amb una imposta superior en forma d'arc rebaixat que deixa un espai en semicircular que també es decora amb trencadís de color verd. La part alta de l'edifici fa una forma arrodonida mixtilínia que es remata amb una motllura que amaga la teulada a dues aigües. Observem un espirall gran i circular al mig. La casa reprodueix la tipologia edificatòria més habitual del carrer.

  Forma part de la Ruta Modernista de Sant Feliu de Llobregat. Aquest element es troba en un carrer que està declarat BCIL en el seu conjunt (36114)

  El carrer de Joan Maragall, antigament anomenat del Masovernou era el camí que connectava Sant Just Desvern amb Sant Feliu.
  Moltes de les cases deriven de la divisió de parcel·les de les propietats de la carretera Reial, cosa que va permetre construir nous habitatges amb les façanes que trobem a l'actual carrer Joan Maragall.

  - RETUERTA I JIMÉNEZ, M. Luz; SAMMARTÍ I ROSET, Carme (dir.). Sant Feliu de Llobregat. Identitat i història. Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 2002. 365 p.
  - SANS I FÀBREGAS, Llorenç; GRAS, Mercè. Els carrers de Sant Feliu. Sant Feliu de Llobregat: Patronat Municipal de Cultura de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 1989. 95 p.
  - VIDAL I JANSÀ, Mercè. Arquitectura i urbanisme a Sant Feliu de Llobregat. 1826-1936. De Pere Serra i Bosch a Nicolau M. Rubió i Tudurí. Sant Feliu de Llobregat: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat. 2005. 202 p.