Casa al carrer de Montserrat, 14
Vilanova del Camí

Carrer Montserrat, 14

Miquel Gea Bullich

Edifici entre mitgeres que compta amb planta baixa i dues plantes pis. La coberta, si bé no s'aprecia amb claredat, sembla que està formada per un terrat pla.
    La façana principal s'ordena en base a dos eixos verticals. A la planta baixa se situa l'accés a l'immoble, a la dreta, i un gran finestral, a l'esquerra. A la planta primera s'obre un balcó corregut que compta amb dues balconeres que hi tenen accés. Finalment, a la planta segona se situen dues finestres rectangulars de mida més petita que la resta d'obertures.
    Totes les obertures són amb llinda, si bé els angles es troben lleugerament arrodonits. Per sobre les llindes de les obertures de les plantes primera i segona trobem una decoració de morter en relleu que finalitza a la part inferior en forma esgraonada a cada costat de l'obertura.
    Les obertures de la planta baixa presenten decoració de maons als muntants que simulen una mena d'impostes.
    Atenent la tipologia constructiva i decorativa de l'habitatge ens inclinàvem a atorgar una data propera als anys 20 del segle XX. En aquest sentit, les dades del cadastre esmenten com a data de construcció l'any 1932, data que també ens sembla força versemblant per a l'edifici que tractem. És un bon exemple de l'arquitectura tradicional de la primera meitat del segle XX.