Carxofes de Ribes
Sant Pere de Ribes

Ribes

Tècnica artesanal
    Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Pl. de la Vila, 1
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Les carxofes de Ribes és un plat típic ribetà. La recepta es prepara de la següent manera: es preparen els cors de carxofa amb les fulles més tendres i s'hi afegeix a dins una picada d'all i julivert. En una cassola s'hi posa oli i un bon llit de ceba a rodanxes amb les carxofes al damunt, afegint un dit de brou i deixant-ho coure a foc molt lent. A mida que s'evapori el suc s'ha d'anar afegint més brou o aigua, que no quedin seques ni ofegades, fins que quedin cuites. Tot seguit es posa mantega a dins de les carxofes i es deixa gratinar al forn.

També conegudes com a carxofes de l'Hostal Rossell. L'únic establiment on encara es prepara és a La Premsa, on ens n'han facilitat la recepta.

El plat va començar a elaborar-se a l'Hostal Rossell, situat a la plaça Marcer, al voltant de l'any 1960. Aviat va passar a ser un plat típic de Ribes.