Carrer Sant Miquel
Vilassar de Dalt

Carrer Sant Miquel

Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    varis propietaris
    Jordi Montlló Bolart

El carrer de Sant Miquel connecta la Riera de Targa i la Baixada de la Font de la Teula i és paral·lel al carrer Salvador Riera. El començament del carrer està presidit per Cal Notari i al final, en sentit nord, hi trobem unes escales que salven el desnivell existent per connectar amb el carrer Salvador Riera.
    Està format per cases de cós amb una petita vorera al davant, sense asfaltar i amb una filera de plataners davant la façana. Les cases són de planta baixa i pis, amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana principal, orientada a sud-est.
    La composició de les façanes a la planta baixa és de finestra lateral i porta amb arcs escarsers o de llinda recta. En el primer pis, pot ser amb dues finestres o finestra i balcó, amb barana de ferro. Els portals d'entrada tenen els brancals, els ampits i les llindes de pedra escairada.

El nom li ve de la capella de Cal Notari, dedicada a Sant Miquel, però abans havia tingut el nom de carrer del Bonaire.

SAMON i FORGAS, Josep (1999). Itineraris: Per la sagrera de Vilassar; dins Ipsa Arca, núm. 2, setembre de 1999. Museu Arxiu Municipal de Vilassar de Dalt, pàgs. 36 a 47.