Carrer Sant Miquel
Vilassar de Dalt

  Maresme
  Carrer Sant Miquel
  139

  Coordenades:

  41.51916
  2.35795
  446428
  4596590
  Número de fitxa
  08214 - 124
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Modern
  Segle
  XVII-XVIII
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  varis propietaris
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  El carrer de Sant Miquel connecta la Riera de Targa i la Baixada de la Font de la Teula i és paral·lel al carrer Salvador Riera. El començament del carrer està presidit per Cal Notari i al final, en sentit nord, hi trobem unes escales que salven el desnivell existent per connectar amb el carrer Salvador Riera.
  Està format per cases de cós amb una petita vorera al davant, sense asfaltar i amb una filera de plataners davant la façana. Les cases són de planta baixa i pis, amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana principal, orientada a sud-est.
  La composició de les façanes a la planta baixa és de finestra lateral i porta amb arcs escarsers o de llinda recta. En el primer pis, pot ser amb dues finestres o finestra i balcó, amb barana de ferro. Els portals d'entrada tenen els brancals, els ampits i les llindes de pedra escairada.

  El nom li ve de la capella de Cal Notari, dedicada a Sant Miquel, però abans havia tingut el nom de carrer del Bonaire.

  ABRIL, J.M; ANDREU, J.; BENITO, P.; CASANOVAS,J.; MAS, MT. I SAMON, J.(1988). De menestrals a teixidors. Dos segles d'industrialització a Vilassar. Museu Municipal de Vilassar.
  AJUNTAMENT DE VILASSAR (1999). Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt.
  SAMON i FORGAS, Josep (1999). Itineraris: Per la sagrera de Vilassar; dins Ipsa Arca, núm. 2, setembre de 1999. Museu Arxiu Municipal de Vilassar de Dalt, pàgs. 36 a 47.