Cal Notari
Vilassar de Dalt

  Maresme
  Carrer Sant Miquel, 9
  141

  Coordenades:

  41.51913
  2.35766
  446404
  4596587
  Número de fitxa
  08214 - 50
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Popular
  Segle
  XVIII
  Any
  1717
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIL - Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Si (IPA 9288)
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  varis propietaris
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Masia urbana ubicada a l'extrem d'un carrer. És de planta rectangular i consta de planta baixa, pis i golfes. La coberta és de teules àrabs a dues aigües i amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a sud-est. També destacava a l'interior el celler.
  La composició de la façana és simètrica a partir de tres eixos de verticalitat que en planta baixa es configuren amb el portal rodó i dues finestres als costats. En planta pis hi trobem tres finestres i una capelleta entre la finestra del damunt del portal i la de l'eix dret. Aquesta capelleta és l'únic element que trenca significativament la simetria. Les finestres de les golfes són més petites. Totes les obertures tenen els ampits, les llindes i els brancals de pedra treballada. En dues de les llindes hi ha gravades les dates de 1717 i 1719.
  Destaquen les reixes de ferro forjat de les dues finestres de la planta baixa, formades per barres verticals i barres horitzontals que no estan soldades; en les interseccions, les barres verticals presenten orificis per on passen les barres horitzontals. Com a elements decoratius, hi ha uns reganyols al terç superior de la reixa i uns poms en els angles.

  Fou construïda a començaments del segle XVIII en terrenys de la quintana d'en Blanch.
  Es coneix com a Cal Notari perquè fins a mitjans segle XIX, fou habitada pels Vila, una nissaga de notaris del poble. Però actualment acull diversos habitatges.

  AJUNTAMENT DE VILASSAR (1999). Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt.
  BENITO Pere (1996). Notes històriques dels elements del patrimoni arquitectònic del Pla especial i Catàleg artístic i ambiental de Vilassar de Dalt.
  BONET i GARÍ, Lluís (1983). "Les masies del Maresme". Centre Excursionista de Catalunya i editorial Montblanc. Barcelona.
  SAMON i FORGAS, Josep (1999). Itineraris: Per la sagrera de Vilassar; dins Ipsa Arca, núm. 2, setembre de 1999. Museu Arxiu Municipal de Vilassar de Dalt, pàgs. 36 a 47.