Carrer Salvador Riera
Vilassar de Dalt

  Maresme
  Carrer Salvador Riera
  136

  Coordenades:

  41.51904
  2.35792
  446426
  4596577
  Número de fitxa
  08214 - 125
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Contemporani
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  varis propietaris
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  El carrer de Salvador Riera connecta la Riera de Targa i la Baixada de la Font de la Teula i és paral·lel al carrer Sant Miquel.
  Està format per cases de cós de planta baixa i pis, amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana principal, orientada a sud-est.
  La composició de les façanes a la planta baixa és de finestra lateral i porta de llinda recta. En el primer pis, pot ser amb una o dues finestres. Alguns portals d'entrada tenen els brancals, els ampits i les llindes de pedra escairada.

  Fins a mitjans dels anys 70 del segle XX era conegut com carrer de la Riera, i el mur que el separa del carrer Sant Miquel era un marge de terra. Les cases d'aquest carrer, en realitat són darreres o parts posteriors de cases més antigues

  ABRIL, J.M; ANDREU, J.; BENITO, P.; CASANOVAS,J.; MAS, MT. I SAMON, J.(1988). De menestrals a teixidors. Dos segles d'industrialització a Vilassar. Museu Municipal de Vilassar.
  AJUNTAMENT DE VILASSAR (1999). Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt.
  SAMON i FORGAS, Josep (1999). Itineraris: Per la sagrera de Vilassar; dins Ipsa Arca, núm. 2, setembre de 1999. Museu Arxiu Municipal de Vilassar de Dalt, pàgs. 36 a 47.