Carrer Sant Joan
Vilassar de Dalt

  Maresme
  Carrer Sant Joan
  122

  Coordenades:

  41.51618
  2.35745
  446384
  4596260
  Número de fitxa
  08214 - 116
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Modern
  Segle
  XVIII
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  varis propietaris
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  El carrer de Sant Joan se situa per damunt la Riera de Salvet, és un carrer que uneix el carrer del Carme amb el carrer Manuel Moreno, a l'alçada de la plaça de l'Ajuntament, és transversal de ponent a llevant.
  Està format per cases de cós de planta baixa i pis amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana. S'observa una unitat en el tractament de la textura de les façanes i en les obertures.
  La composició de les façanes a la planta baixa és de finestra lateral i porta amb arcs escarsers o llinda recta. En el primer pis, pot ser de finestra i balcó, o només amb un balcó o una petita finestra.
  En algun tram es conserven rastres d'antics horts, al davant de la casa. El desnivell entre el carrer Sant Joan i el carrer d'Àngela Perera ha motivat la construcció d'un mur de contenció amb un parell de graons en el tram més alt que li donen un aspecte característic.

  Destaca la fornícula de la casa número 12.

  ABRIL, J.M; ANDREU, J.; BENITO, P.; CASANOVAS,J.; MAS, MT. I SAMON, J.(1988). De menestrals a teixidors. Dos segles d'industrialització a Vilassar. Museu Municipal de Vilassar.
  AJUNTAMENT DE VILASSAR (1999). Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt.