Carrer Marquès de Monsolís Montgat

Maresme
Al Nord Est de Montgat, sota Cal Pallejà
Davant de l'estació ferroviària de Montgat Nord

Coordenades:

41.46988
2.28853
440591
4591165
08126-11
Patrimoni immoble
Conjunt arquitectònic
Contemporani
Popular
XIX-XX
Bo
Inexistent
IPA 8739
Fàcil
Residencial
Pública
Ajuntament de Montgat
Marta Lloret Blackburn

Carrer de curt recorregut que comença a l'alçada de la carretera N-II i acaba a la riera de Miquel Matas. Es troba constituït per cases entre mitgeres en una banda i petits horts i coberts a l'altra. Tot i que algunes de les cases s'han substituït per construccions modernes o bé s'han reformat, originalment eren d'una o dues crugies i de planta baixa i pis. En destaquen les cases número 15, 23, 31 i 43, que mantenen l'estructura original; la 19, 27,37, 45 i 49, amb el portal d'arc escarser; i la 37 i 39, decorades amb motius florals tant a la façana com a l'interior.

La zona d'horts de davant de les cases es troba en gran part abandonada, pel que ofereix un aspecte força desmillorat. Malauradament, els solars es troben en venda per construir-hi vivendes noves.

El carrer de Monsolís rep el nom del proper casal dels marquesos de Monsolís, també conegut com a Cal Pallejà. Es va formar al llarg del segle XIX amb cases tradicionals, també conegudes com a "cases de cós". Durant el segle XX s'hi van construir noves cases, algunes de les quals utilitzades com a residències d'estiueig.

CATALUNYA. GENERALITAT. DEPARTAMENT DE CULTURA. IPA: Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Montgat (Maresme). 2007.