Carrer Francesc Benet Artigues
Vilassar de Dalt

BCIL- Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental
    varis propietaris
    Jordi Montlló Bolart

El carrer Francesc Benet i Artigues és un carrer de traçat irregular que zigzagueja de ponent a llevant, des del Clot del castell fins el carrer Àngel Guimerà, superant un desnivell de 20 metres. És de circulació exclusivament peatonal a excepció del tram més proper al carrer Àngel Guimerà, on en una zona més plana, el carrer es fa més ample gràcies a un mur de contenció, on s'agrupen un conjunt de cases de cós format de planta baixa i pis, amb les cobertes a dues aigües i el carener paral·lel a la façana, orientada a migdia. Algunes cases tenen un segon pis afegit. Al final d'aquest petit tram, que no està pavimentat, es conserven les traces d'antics hortets on es conserven uns boixos.

Conegut popularment co Carrer del Casal. La casa amb el número 4 conserva una nscripció a la llinda de la finestra del primer pis amb la data 1661.
    Més avll, la casa del número 26 s'identifica amb l'antic mas Agell. En la darrera reforma de la casa es va voler celebrar la data del primer document on surt el nom d'aquest mas. Per aquest motiues va pintar a la part alta de la façana la data de 1339 i el nom de Mas Agell.

La formació d'aquest carrer s'ha produït en diverses fases.