Carrer del Mig
Artés

Carrer del Mig - casc antic

Normes subsidiàries, article 143 (20.03.2006)
    diversos
    Jordi Montlló Bolart

Carrer que s'enfila des del pla de la vila fins al puig del castell i de l'església de Santa Maria. Disposició de les cases a banda i banda, entre mitgeres, de planta baixa i dos pisos. En totes elles hi ha finestrals i portalades amb les dates de la seva construcció (1627, 1639 1775, 1880, etc.). Destaca la llinda de la casa núm. 36, amb planta baixa i dos pisos, datada de l'any 1778. La casa núm. 34 té planta baixa, dos pisos i golfes.
    Moltes de les cases d'aquest carrer van anul·lar o treure els portalons amb les dovelles, col·locant portes d'alumini, com és el cas de les cases 30 i 32. La casa núm. 22 s'està restaurant; la llinda d'una de les finestres data de l'any 1788. Les dovelles han estat restaurades de color ciment. Té planta baixa més pis i golfes. La casa núm. 14 té planta baixa, pis i golfes. A la finestra del primer pis destaca la llinda amb la data de l'any 1639. L'ampit del dos finestrals del primer pis estan força deteriorats.
    La casa núm. 12, consta de planta baixa, pis i golfes, i hi destaca la llinda de la porta amb la data de l'any 1776.
    La casa núm. 10 té una llinda a la finestra de la planta baixa, del que semblen unes dependències o antigues corts amb la data de 1627 i la llinda de la porta amb la data 1858. En el primer pis s'hi observa també la llinda treballada amb la data del 1569. També destaca en aquest carrer, la casa núm. 2 bis, amb una porta adovellada i on a la dreta hi ha gravada una calavera.

Es va començar a configurar a finals del segle XVI (1590).

SERRA COMA, Rosa (1985). Carrer del Mig. Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.