Carrer del Calvari
Sant Pere de Ribes

Ribes

Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

El carrer del Calvari és un petit carrer costerut del nucli de Ribes. Està constituït per cases entre mitgeres de dues crugies, situades a ambdós costats. Consten de dos i tres nivells d'alçat amb les cobertes a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. Es conserven alguns dels portals originals, d'arc de mig punt ceràmic. El revestiment dels murs és arrebossat i pintat de color blanc o bé la pedra vista. A partir d'un primer tram de carrer, comencen unes escaletes irregulars en sentit ascendent entre les quals s'hi intercalen espais enjardinats. Al punt més alt hi ha un vell xiprer.

Segons un testimoni gràfic de principi del segle XX, davant de les cases hi havia adossats els forns de coure pa, avui desapareguts.