Carrer de les Travesseres
Granollers

PEPHA nou, Zona Arqueològica
    Sense accés
    Diversos
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo

L'any 1949 foren efectuades les obres de construcció de la claveguera motiu pel qual aparegueren 4 tombes d'inhumació, construïdes amb "tegulae" a doble vessant. Segons Estrada (1993:84): "Els obrers van trobar un medalló o placa de metall daurat... Més tard, ens van dir que portava una inscripció, la qual cosa sembla confirmar el fet que hauria pogut tractar-se d'una moneda." Es desconeix la possible relació d'aquest element amb les tombes. Les tombes aparegueren davant de la casa número 10 (Can Girona), núm. 18 (Can Cases), núm. 24 i de la núm. 29 (Can Tort) (VILA, 2001).

Segons M.Tenas (1999) correspondria a una part de la necròpolis romana existent a la zona nord de l'actual nucli urbà (VILA, 2001). Fotografia de Lluís Vila i Bonamusa. Proposta de protecció al nou PEPHA Zona Arqueològica.

L'any 1949 foren efectuades les obres de construcció de la claveguera motiu pel qual aparegueren 4 tombes d'inhumació, construïdes amb "tegulae" a doble vessant documentades per J.Estrada (VILA, 2001).

ESTRADA i GARRIGA, Josep (1993) : Granollers a l'antiguitat. Granollers; Tarafa, Editora de Publicaciones, S.L. Revista.

TENAS BUSQUETS, M. (1999): El nucli romà de Granollers: l'aportació de les restes funeràries. IX Memorial Joan Camps, Associació Cultural de Granollers.