Carrer de la Fruita, 3-5
Vilafranca del Penedès

XIV-XIX
    tapades i soterrades
    Pla d'ordenació urbanística municipal de 2003
    Jordi Montlló Bolart

Degut a les obres de remodelació de l'esmentat edifici es va decidir intervenir arqueològicament en dues estructures.
    La primera es tractava d'un cub modern, segurament del segle XIX o inclús XX. Aquest cub, de planta circular (1,90 x 2,08 m) i boca quadrada, té uns 2,74 m de profunditat i les seves parets estan totalment enrajolades per una ceràmica vidrada de color verd. No es va trobar material.
    La segona estructura es tractava d'un pou de cronologia indeterminada, ja que tampoc s'hi va trobar cap tipus de material significatiu. La planta, circular, té un diàmetre de 1,16 m i buidant el reompliment format per material constructiu totalment modern es va arribar als 2,40 m de profunditat. Les parets del pou eren de pedra, i cap a una alçada d'1,60 m de profunditat buidada, apareixia una capa de formigó i grava que serveix de preparació per al paviment de rajola hidràulica moderna de color negre, possiblement dels anys 60 o 70 del segle XX- comú a tota la planta baixa de l'edifici.
    Quan a la boca del pou, cal dir que aquesta és de planta quadrada, però no es pot assegurar que fos la boca original, ja que podria haver estat modificada al fer la pavimentació actual de la planta baixa. Està vorejada per un brocal de maó manual, excepte per la cara nord-est, tallada en aquest tram per la pilastra de ciment. Pel costat dret de la pilastra de ciment arriba al pou un canaló fet de peces ceràmiques d'uns 18 cm d'amplada i que es pot documentar en uns 80 cm de recorregut.

Excavació realitzada l'any 2002, sota la direcció de Vanessa Rodríguez i Fornós; de l'empresa Tríade.