Carrer de la Cogullada Balenyà

C. de la Cogullada

Conjunt arquitectònic
Diversos propietaris
Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

El carrer de la Cogullada està situat als afores de la població. Es tracta d'un carrer de cases entre mitgeres situades en un dels seus costats, amb un espai enjardinat i una font al davant. La major part dels edificis antics conservats són de planta baixa i pis amb la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. Els portals d'accés són d'arc escarser arrebossat o bé d'arc pla de pedra carejada, entre els que destaca el del número 19, on hi ha gravat l'any "1788". El tractament dels murs és arrebossat i pintat de diferents tonalitats.

Fins a l'any 1936 estava dins el terme municipal de Seva.

PLADEVALL, A. (1991). Balenyà, un terme històric. Els Hostalets de Balenyà i el seu municipi. Vic: Eumo Editorial / Hostalets de Balenyà: Ajuntament dels Hostalets de Balenyà.